PČR Mladší žačky

24.06.2018 15:51

Ve dnech 22. - 24.6.2018 se v Tymákově odehrál Pohár ČR. Tým mladších žaček obsadil krásné 4. místo. Veru Ťešitelová byla zvolena nejužitečnější hráčkou našeho týmu a zároveň druhou nejlepší střelkyní turnaje.
Všem děvčatům gratulujeme a děkujeme za vzornou reprezentaci. Výsledky naleznete zde...

Fotky jsou zde...

K průběhu turnaje: 

Ve čtvrtek večer jsme se ubytovali v Tymákově.

Svinov: V pátek brzo ráno jsme měli první zápas se Svinovem. Naše Brankářka se bohužel špatně vyspala a před startem turnaje avizovala zdravotní problémy, což půspbilo drobnou paniku v realizačním týmu. Naštěstí vše dobře dopadlo a Krejča šla do branky. V utkání jsme tahali za delší konec provazu, děvčata se snažila a vítězství 7:3 (4:3) bylo zasloužené. 

Raspenava: Odpolední program jsme rozjeli utkáním s Raspenavou, kdy se trochu začlo kazit počasí. Děvčata si poradila s vysokou obranou soupeřek a zvítězila 5:2. (2:0) A ejhle, překvapení bylo na světě, máme 4 body:-)
Přeštice: Následně nás čekalo večerní utkání s favorizovanými Přešticemi. Toto utkání ukázalo, kdo má našlápnuto na zlato, ale také kdo má našlápnuto na další medaile. Prohráli jsme sice 5:8 (3:5), ale po soustředěném a obětavém výkonu. Pátek nám ukázal, jak na tom jsme, když jde vše jak má. 
 

Sobota nás uvítala ošklivým počasím. Čekala nás 2 utkání, s Kyšicemi, u kterých jsme tak nějak počítali, že to bude podobné jako s Přešticemi a odpoledne s pořadatelem z Tymákova, kde jsme tajně doufali v body, které by nám již zajistily placku.
Kyšice: Děvčata nás velice překvapila a když jsme v poločase vedli 4:2, nevěřili jsme vlastním očím a v duchu začínali věřit na medaili. Druhý poločas byl z těch infarktovějších, ale vítězství 7:6 (4:2) jsme udrželi a obrali jednoho z favoritů turnaje a pozdějšího medailistu o 2 body. 
Tymákov: Kapitola sama pro sebe. Nevím, zda měla tymákovská děvčata na našich zápasech špijóny, ale nutno uznat, že nás dokonale rozebrala a poločas 5:10 vypadal hrozivě. Dělali jsme na střídačce co jsme mohli, ale druhý poločas 0:5 a celkové skóre 5:15 nás trochu usadilo. Ale v týmu panovala stále dobrá nálada, neboť odpoledne Kyšice remizovaly s Tymákovem 8:8, což hrálo do karet nám. 

Ale ta neděle... 

Vracov: V neděli jsme měli (už zase) zahajovací utkání  s posledním celkem turnaje, s Vracovem. Byli jsme jednoznační (ne jen papíroví) favorité, vítezství by nás na 90% poslalo na třetí příčku. Jenže když příroda nechce...

Děvčata byla od začátku dost nervózní, možná i trochu unavená, v každém případě nervozita svazovala a jelikož jsme dostali od soupeře, který hrál uvolněně, jelikož mu o nic nešlo, 2 rychlé branky, byla morálka na bodu mrazu. Motivace, motivace, motivace...druhý poločas a celkem rychlá branka na 1:2, naděje žije. Ale brankařka z Vracova čarovala, stejně jako jejich obrana a naše děvčata upadala víc a víc. Přitom stačilo tak málo... Jiskřička naděje a vyrovnávací gól se povedl po nádherné akci Anežce, jenže byla při střele údajně faulována, rozhočí gól náš regulérní zcela nesmyslně neuznal a nařídil hod, z kterého jsme bohužel branku nedali a děvčata s obrovským pocitem křivdy šla do kolen. Do konce utkání již neskórovala a z hřiště jsme je téměř odnášeli. Nechtěl jsem to tady rozebírat, ale byl to ze strany rozhodčího podraz. 
Potřebné body jsme tedy nezískali, a tak jsme skončili na sice krásném 4. místě, ale našlápnuto jsme měli výš. 

 

Děvčatům ještě jednou gratuluji, moc jim děkuji za naprosto vzornou reprezentaci (bez excesů, vulgarit a dalších věcí, které do našeho sportu nepatří) a krásnou hru, kterou předvedla. 

M.