Oblast Modřany, Liga Čakovice, Přeštické dvoukolo a St. Huť

22.10.2019 07:41

V sobotu 5.10 pokračovaly oblastní zápasy, tentokráte proti Modřanům. S tímto soupeřem se potkávám hned v 7 zápasech, šlo tedy o poměrně dlouhý den. Veškerá odehraná utkání skončila vítězstvím Bakova.

Ženy 8:5, St. Žákyně 8:5 a 21:3, Muži 18:15, Dorostenky 21:3 a st. Žáci 20:3.

V neděli 6.10 se po odehrání nadstavbového turnaje mladších žaček, ve kterém Bakov vyhrál obě utkání, konala 1. liga proti nedalekým Čakovicím.

Tento soupeř pro nás dobře známý ze zápasů z kraje nyní balancuje na konci tabulky, mělo tedy jít o lehčí zápas. A opravdu od začátku se dařilo si získávat poklidný náskok, bez zbytečných risků zranění. Poločas skončil 9:6 a následně v druhé půli přestalo soupeřkám střelecké štěstí a tak se podařilo v klidu si dojít pro 10 brankový rozdíl 20:10.

Sestava:
Bártová, Pilbauerová – Beranová, Černá, Kovářová, Protivná, Mališová – Špringerová (6K), Balounová (3), Burianová (1), Ulmanová T. (1), Ulmanová B. (5), Nitschová (4) – Pánek, Maršík, Ďuračková

Další víkend znamenal opět 2 dny plné házenkářského vyžití na Bakovském hřišti. V sobotu jsme nejprve hostili oblastního soupeře ze St. Huti a odpoledne pak další utkání 1. ligy žen.

Vše začalo vítězným utkáním mladších žaček, kde zásadní věkový rozdíl hrál v náš prospěch. Následovalo velmi vyhrocené utkání mužů, při kterém byly i náznaky menších potyček. Tuto emoční podívanou dovedli k lepší tečce soupeři svým vítězstvím 21:20.

Poté následovaly zápasy žaček a dorostenek. Nejprve utkání st. Žaček proti Staré Huti A, což bylo přímé utkání o vedoucí pozici v oblasti. Bohužel  Bakov kvůli mnoha zranění musel nastoupit v sestavovém torzu, a tak situace nevypadala moc pozitivně. A opravdu, chybějící hráčky byly citelně znát pro podobu hry. I přes velkou snahu všech na hřišti, včetně vypomáhajícím mladším žačkám, které musely nastoupit do základu, se nedařilo držet střelecky krok. V poločase jsme již ztráceli 5:9 a tento náskok soupeřky ještě zvětšily až na konečných 8:17, což je sice velký náskok do jara, ale nic co by v plné sestavě nešlo otočit.
Dále pak zápas Dorostenek, který byl víceméně jednoznačnou záležitostí. Především zkušeností hráček, které nastupují stabilně v 1. lize, docházelo k sbírání balónů a z následných rychlých přechodů, se útočnice nemýlily. Poločasových 18:5 se podařilo natáhnout až na konečných 40:11 a podařilo se tak uzavřít sezónu bez prohry stejně jako poslední 3 roky.

Den uzavírala 1. liga žen proti Přeštickému A, které aktuálně drží 2. místo tabulky. Bylo jasné, že půjde o těžký zápas, ne však nemožný. Naše dívky nastoupily na soupeřky velmi dobře a po celou první půli je nepustily na závažnější odskok. Na každý obdržený gól jsme měli vždy rychlou odpověď. A poločas vypadal velmi nadějně 11:11. V druhé půli však soupeřky nasadily o level vyšší stupeň, na což se nedařilo nalézt odpověď a Přeštice se začaly vzdalovat. Podařilo se jim urvat si 6 gólový rozdíl 18:24. Přesto šlo o dobrý výkon našich děvčat a slibný rozjezd na nedělní Přeštické B.

Ranní zápas s přeštickým B začal v 9h. Jde o soupeře, se kterým máme zatím negativní bilanci, ovšem v posledním střetu Bakov zvítězil, přesto však mělo jít o těžký zápas, neboť šlo o přímý souboj o 5. místo tabulky. Do zápasu jsme však vstoupily velmi dobře a již v 20. minutě jsme vedli 10:3. Tento náskok vydržel až do poločasu na 13:6. V druhé polovině jsme stále tahali za silnější konec a náskok jen vzkvétal. Excelentní výkon Mališové na beku ještě podtrhovala výborně čapající Bártová. Vpředu se pak prosadily všechny útočnice, z nichž především díky nezastavitelným trhákům vynikala Bára Ulmanová. Bakov v tomto nečekaně „lehčím“ zápase zvítězil o 10 branek 25:15 a uhájil tak 5. místo před posledním zápasem, kterým je předehrávka jara proti Modřanům.

Sestava:
Bártová, Pilbauerová – Mališová, Černá, Protivná, Kovářová, Milerová, Bartoňová – Špringerová (11K), Nitschová (1), Burianová (1), Balounová (8), Ulmanová T. (4), Ulmanová B. (17) – Pánek, Maršík, Ďuračková