MIKULÁŠSKÉ TURNAJE

28.12.2012 17:31

Poslední tři předvánoční víkendy byly pro bakovské házenkáře ve znamení sportu. Několik oddílu včetně těch nejmladších se zúčastnilo Mikulášských turnajů v Plzni a blízkém okolí. Turnaje byly velmi fyzicky náročné, vždy se hrálo téměř celý den... a jak to viděli trenéři Luboš Pánek a Jirka Tichý si můžete přečíst sami:

Mikulášký turnaj žen v Nezvěsticích

 

1.12. se naše družstvo žen zúčastnilo mikulášského turnaje v hale v Nezvěsticích u Plzně. Turnaje se zúčastnilo 7 družstev: Tymákov A,B,C, Bakov, Březno, Dobřív, Blovice.

Velmi dobře zorganizovaný turnaj běžel pod taktovkou rozhodčích Kuglera a Havránka, kteří zápasy odpískali, tak jak odpískali, s menším zaujetím pro Plzeňské oddíly.

Avšak naše děvčata se do zápasů pustila s plnou vervou a první zápas v naší A skupině (Dobřív, Bakov, Tymákov A,B), vyhrála v poměru 12:8 proti Sokolu Dobřív. A to nejen díky 9ti gólům Kristýny Cecavové, které zápas sedl a perfektní rychlé hře celého útoku, ale tak i nekompromisně hrající obraně s neprůstřelnou brankařkou za zády.

Po krátké pauze následoval zápas proti Tymákovskému „béčku“, složeného převážně z bývalého Ligového Tymákovského týmu. Ačkoliv většina soupeřových útoků narážela na naši kamennou obranu, která svou rychlou hrou soupeře bezchybně vykrývala, na druhé straně naopak náš útok narazil na velmi dobrou souhru obrany s brankářem. Rychlost našich útočnic v tomto případě nenacházela úspěchu proti zkušené a tvrdé obraně a tak skóre skončilo 6:7, prohrou Bakova o gól.

Jako poslední v naší skupině nás čekal nejtěžší soupeř a to ligový Tymákov A. Ačkoliv se oběma týmům zpočátku střelecky nedařilo a střely končili převážně mimo bránu, tak se postupně Tymákov propracoval do 3 gólového vedení a to především díky své nejlepší útočníci Bendové. Přestože hra byla vcelku vyrovnaná, náš útok střelecká smůla nepustila a místo krásných gólů jsme mohli vidět nesčetně nastřelených tyček. Výsledek tedy nakonec skončil prohrou 5:9. Ze zápasu si však všechny hráčky odnesly to, že i takovýto tým ze špičky ligové tabulky lze porazit.

Konečné bodové skóre ve skupině nás přiřadilo na boj o 5. Místo s naším krajovým soupeřem – Březno. Zápas se vyvíjel až nečekaně velmi vyrovnaně, nakonec se však naše děvčata utrhla na 3 gólový rozdíl a svého soupeře zdolala 8:5, čímž si zajistila celkové 5. Místo.

Všem zúčastněným hráčkám patří velké díky.

Výsledky:

Bakov    12  X  8   Dobřív                Cecavová 9, Vaníčková 2, Špringerová 1

Bakov    6  X   7   Tymákov B                         Cecavová 3, Volná 1, Vaníčková 2

Bakov   5   X   9  Tymákov A                         Cecavová 2, Vaníčková 2, Špringerová 1

Bakov   8   X    5   Březno                               Cecavová 5, Vaníčková 2, Volná 1

 

CLK skóre: 31:29                              Cecavová 19, Vaníčková 8, Volná 2, Špringerová 2

Sestava: (brána) M. Bártová, (obrana) M. Beranová, T. Bušová, L. Mrákotová, P. Puskajlerová, R. Chamerová, (útok) K. Cecavová, S. Vaníčková, D. Špringerová, B. Volná, L. Reslová

Trenér: L. Pánek

Mikulášký turnaj dorostenek v Ejpovicích

 

V neděli 9.12. se v hale v Ejpovicích u Plzně konal mikulášský turnaj dorostenek. Turnaje se zúčastnilo 5 družstev s herním systémem každý s každým po 2x18 minut. Bakov, Tymákov A,B, Březno a domácí Ejpovice.

Utkání řídili vcelku férovým způsobem rozhodčí Houhová a Kugler s přizpůsobením některých pravidel pro zmenšenou halu.

První zápas jsme hráli proti domácím Ejpovicím. Se soupeřem jsme se setkali prvně, tak jsme nevěděli co očekávat, ale po prvních pár minutách bylo jasné, že by to měl být jeden z těch lehčích zápasů. Ejpovický útok si ani nejmenším nevěděl rady s naší obranou a tak náš útok měl soustu šancí vstřelit góly, což se velmi dobře dařilo a tak skóre na konci zápasu bylo 16:8 pro Bakov.

Jako druhé jsme potkali soupeře z kraje: Březno. Zápas se vyvíjel od začátku velmi vyrovnaně, ačkoliv vždy alespoň s jedno-gólovým náskokem pro Bakov. Velmi se dařilo oběma útokům. Avšak po změně hry naší obrany na beka na straně vznikla u březeňských krátká doba nedávání, kterou jsme využili a utekli o 3 góly. A ačkoliv se ke konci přestalo dařit, výsledek zůstal pro nás 21:19.

3. zápas jsme hráli proti týmu Tymákov B. Po pomalejší hře s Březnem jsme zažili velké překvapení s velkou rychlostí a nasazením týmu Tymákova. Hned ze začátku nám utekli o 3 góly, což v podstatě udrželi až do konce utkání a ještě o trochu zvýšili. V útoku nás začalo trápit střelecké štěstíčko a tak výsledek skončil 11:16.

Poslední zápas byl proti Tymákovu A. Favorit turnaje dal hned od začátku znát svou formu. Tým, který proti nám až na malé výjimky stál minulý týden avšak za ženy Tymákova A nedovolil našim útočnicím více než 1 gól v 1. Poločase. V druhém se naše hráčky trochu vzchopily, avšak proti takto tvrdé hře neměli příliš šancí a po bolestivém zápase bylo skóre 6:26.

Konečný výsledek byl tedy takový, že jsme skončili na třetím místě za Tymákovskými celky a získali bronzové medaile. A jako osobní ohodnocení také Lucie Ryba Reslová ocenění jako 2. Nejlepší obránce turnaje.

Tímto všem hráčkám děkuji za předvedené výkony.

Výsledky:

Bakov    16  X  8   Ejpovice                            Špringerová 6, Volná 5, Navrátilová 5

Bakov   21   X    19   Březno                           Špringerová 8, Volná 6, Navrátilová 4, Křibská 2, Reslová 1

Bakov    11  X   16   Tymákov B                    Špringerová 4, Volná 4, Navrátilová 3

Bakov   6   X   26  Tymákov A                       Špringerová 1, Volná 2, Navrátilová 3

 

CLK skóre: 54:69                              Špringerová 19, Volná 17, Navrátilová 15, Křibská 2, Reslová 1

Sestava: (brána) E. Řeháková (obrana) K. Hanovcová, L. Reslová, T. Křibská, E. Ďurinová, (útok) D. Špringerová, B. Volná, L. Reslová, K. Navrátilová

Trenér: L. Pánek

 

Mikulášký turnaj mladších žáků a žaček v Plzni

V sobotu 15. 12. odjeli mladší žačky a mladší žáci na turnaj do Plzně. Turnaj byl ve školní tělocvičně, která byla pro tento turnaj dostatečná.
Pro řadu mladších žáků to byly první zápasy, se kterým se všichni vyrovnali nejlépe, jak uměli. Žačky odjeli v sedmi hráčích a stejně tak jako u žáků
zde hráli holky, pro které to byly první zápasy. Oba týmy odehráli sedm zápasů a to s Žatcem, Mostem, Březnem, Plzní - Újezdem, Tymákovem,
Přešticemi a Bakovem, Žáci i žačky vyhráli jeden zápas, žačky s Březnem a žáci nad bakovskýma žačkama. Nakonec skončili žáci na šestém místě a žačky
na místě osmém. Hru našich týmů musím hodnotit velmi uspokojivě, i přes velkou absenci hráčů byla hra velmi pěkná, pokud budou hrát týmy takto dál,
mají šanci dostat se na mistrovské turnaje, zimní i letní.
Trenér: Jiří Tichý, Luboš Pánek