Házenkářští starší žáci třetí v halovém mistrovství ČR, mladší žáci pátí!

29.03.2019 10:29

Starší žáci:

Družstvo starších žáků se 23.3. v Pustějově (ostravsko) zúčastnilo finále halového mistrovství ČR, kam se probojovalo přes oblastní předkola 6 nejúspěšnějších družstev této zimy.

V prvním utkání jsme bojovali s loňským mistrem ČR ze Studénky. Od počátku jsme v průběhu celého zápasu vedli o jednu až tři branky, bohužel několik technických chyb v poslední pětiminutovce nás stálo vítězství, ale i tak jsme zaznamenali remízu s pozdějším vítězem celého mistrovství.

Překvapivý výsledek s prvního utkání se odrazil na naší hře a do druhého proti Sokolu Podhorní Újezd utkání jsme vlétli na výborné střelecké vlně a již od počátku bylo na hřišti znát, které družstvo je silnější. Bylo z toho první vítězství a potvrzení formy s prvního utkání.

Třetí tým, na který jsme narazili, byl TJ Žatec. Před utkáním jsme v šatně probrali závažnost zápasu a taktiku, která by mohla znamenat medailové ambice. V utkání jsme soupeři nedovolili žádný větší tlak a díky skvělé týmové hře jsme zaznamenali druhé vítězství.

K čtvrtému utkání jsme i díky výsledkům ostatních družstev šli s vědomím, že minimálně třetí místo již máme jisté a remíza s Božkovem by znamenala druhé místo a vítězství dokonce možnost stát se mistry ČR. Tento fakt nám však ruce a nohy nesvázal a v průběhu první půle byl stav vyrovnaný, o čemž svědčí i poločasový nerozhodný výsledek. Bohužel na začátku druhé půle naše obrana i útok vytvořili řadu nevynucených chyb v rozehrávce a posledních 5 minut nezbývalo, než hrát na riziko, soupeře míň bránit s cílem získat balon, což se nevedlo a tak se zrodila první porážka v turnaji, která velmi mrzela.

K poslednímu utkání jsme již nastoupili bez nervů s pozměněnou sestavou, tak aby si více zahráli i méně využívaní hráči. Před začátkem utkání jsme věděli, že do té doby výborně hrajícímu Dominiku Prokešovi stačí vstřelit 10 branek a stane se králem střelců tohoto turnaje, spoluhráči mu tak kolektivně vytvářeli nadmíru střeleckých pokusů, kdy Dominik vstřelil 17 branek a stal se tak nejlepším střelcem mistrovství ČR

Velký dík patří všem hráčům za přístup k zápasům a za velkou obětavost.

Konečné pořadí:      1. SK Studénka 9b,,    2.TJ Božkov 8b,,    3. TJ Sokol Bakov 7b,,     4. TJ Žatec  3b,,   5. Podhorní Újezd 2b,,   6. SK Autonot Jihlava 1b

Bakov : SK Studénka 14:14 (9:7) branky: Prokeš 9, Čučka Z. 4, Palounek 1

Bakov : Podhorní Újezd 17:11 (11:5) branky: Prokeš 7, Čučka Z. 6, Palounek 4

Bakov : TJ Žatec 24:18 (13:6) branky: Prokeš 14, Čučka Z. 5, Palounek 5

Bakov : TJ Božkov 16:21 (8:8) branky: Prokeš 13, Čučka Z. 3

Bakov : SK Autonot Jihlava 17:9 (8:4) branky: Prokeš 17

Sestava: Grégr – Bárta, Holda, Švarc, Bentsa, Tesařík - Čučka Z. (K), Prokeš, Palounek

Trenéři: Hemzal, Beran

 

Mladší žáci:

Nejmladší bakovští házenkáři se 16.3. účastnili v Rokycanech taktéž finále halového mistrovství ČR.

Družstvo mladších žáků, aktuálně druhé družstvo středočeského přeboru, v předkolech překvapilo a cenným vítězstvím na Řevnicemi si vybojovalo právo účasti ve finále halového mistrovství ČR.

První utkání jsme sehráli vyrovnanou partii s Podhorním Újezdem, kde o porážce rozhodla poslední pětiminutovka, kdy soupeř hrál osobní obranu na našeho nejlepšího střelce Michaela Čučku.

Hned v druhém utkání jsme narazili na pozdějšího mistra ČR ze Studénky a bohužel jsme herně na jeho hru nestačili a odnesli si debakl.

Třetí utkání s Žatcem bylo opět vyrovnané, bohužel opět bez bodového zápisu. Nejvíce nás mrzelo nucené střídání brankáře Jachka, který se v průběhu první půle zranil a utkání obětavě dochytal Domácí.

Ke čtvrtému utkání jsme přistoupili tak, abychom pošetřili síly hlavních opor Čučky a Černého a víceméně jsme toto utkání věnovali papírovému favoritovi z Litohlav.

Cíl pošetřit síly vyšel a k poslednímu utkání jsme nastoupili s motivací zápas vyhrát. Soupeř se v počátku zalekl našeho náporu a bez většího boje jsme nakonec jednoznačně vyhráli a posunuli se na páté místo v konečné tabulce. Michael Čučka byl navíc vyhlášen jako třetí nejlepší střelec turnaje.

Konečné pořadí: :   1. SK Studénka 10b,,    2.TJ Litohlavy 8b,,    3. TJ Žatec 6b,,    4. Podhorní Újezd 4b,,   5. TJ Sokol Bakov 2b,,   6. Ostopovice 0b

Bakov : Podhorní Újezd 7:9 (5:5) branky: Čučka M. 7

Bakov : SK Studénka 3:13 (1:7) branky: Čučka M. 1, Raichl 1, Valkoun 1

Bakov : TJ Žatec  11:14 (5:8) branky: Čučka M. 7, Domácí 3, Valkoun 1

Bakov : Litohlavy 1:17 (0:7) branky: Raichl 1

Bakov : Ostopovice 12:5 (7:1) branky: Čučka M. 7, Domácí 3, Tesařík T. 1, Valkoun 1

Sestava: Jachek – Brunč, Černý, Huňka – Čučka M. (K), Valkoun, Domácí, Hradiský, Raichl, Horák, Tesařík T.

Trenér: Beran M.   Vedoucí družstva: Domácí J.