Házenkářské soustředění v Raspenavě

13.09.2019 15:12

Stejně jako loňský rok, i letos vyrazily Bakovské házenkářky v druhé půlce Srpna na soustředění do Raspenavského areálu Smědá, disponujícího koupalištěm a házenkářským hřištěm.

Soustředění se zúčastnilo 20 děvčat od mladších po dorostenky a o program i zázemí se postarali 3 Bakovští trenéři mládeže.
Příjezd byl naplánován do 14h v neděli 18. 8. a od půl druhé se ubytovna opravdu začínala plnit. Děvčata si pomalu rozebrala útulné 2-3 lůžkové pokoje, prošmejdila všechny společné místnosti a mohl začít plánovaný program. Ten vzhledem k vysoké teplotě odstartoval návštěvou místního koupaliště. Následoval první „zahřívací“ trénink na Raspenavském hřišti.

Následující 2 dny venkovním tréninkům počasí příliš nepřálo a celé dny silně propršelo. To však nezabránilo v pokračování tréninku. Ráno všichni absolvovali výběh na zdejší hadí kopec a následný trénink rychlosti na sušších místech házenkářského areálu. Po zhoršení počasí pokračoval program uvnitř posilováním a probíráním pravidel.

Další dny již se mohlo plně trénovat venku bez deště a tak jsme plně využili celé hřiště jak v dopoledních, tak odpoledních hodinách a nutno říct, že i přes velmi fyzicky náročná cvičení a celkově tréninkové bloky, to děvčata zvládala na výbornou. U mnohých byl i po tak krátké době vidět v některých věcech jistý pokrok

Mimo tréninky se zúčastněné bavily různými stolními hrami nejrůznějších charakterů, ale také výpomocí s přípravou společných věcí jako snídaně, večeře, které byly plně ve vlastní režii, tak i následným úklidem.

Celé soustředění bylo zakončeno Pátečním ranním úklidem a postupným odjezdem všech děvčat a trenérů.

Pevně věříme, že se všem tento týden líbil a že nabyté zkušenosti a dril zužitkují a předvedou v nadcházející sezóně.