Dívky ovládly závěr sezóny!

25.10.2017 00:00

V sobotu 21. října se na domácím hřišti konal poslední herní den pro Bakovské dívky a byl 100% úspěšný, bez ztráty jediného bodu proti pražským Modřanům.

Jako první hrály starší žačky proti soupeřovu A týmu a šlo o nejdůležitější zápas dne. Modřany zatím v této sezóně neprohrály a zdolaly dokonce i Březeňské žačky s kterými Bakov po dlouhých 4 letech padl. Možná výhra by tedy znamenala udržení ve hře o zlato. Tomu byl uzpůsoben i přípravný týden, kdy všechny hráčky tvrdě dřely taktiku proti soupeři.
Do zápasu za vlhkého a studeného počasí vlétly dívky v plné síle a papírově silnějšímu soupeři nedaly nic zadarmo. Zápas byl od začátku vyrovnaný, obě družstva měla svou taktiku a systémy, který vycházely. Až do stavu 5:7, kdy se podařilo naší obraně toto plně eliminovat. Od tohoto stavu se vše do konce poločasu otočilo na příjemných 10:7 pro Bakov. Na začátku druhé půle se sice soupeř ještě kvůli pár chybám přiblížil na dotek jediné branky, pak již ale pokračoval Bakovský odskok, který nakonec vystoupal na bezpečný rozdíl, konečných 18:13.
Starší žačky se tímto dostala na stejný bodový zisk jako Březno a Modřany a po přepočtení minitabulky přezimují do jara na skvělém druhém místě.

Sestava: Pilbauerová – Domácí, Benešová, Krejčí, Adamová, Palounková – Syrová (7), Vančurová (9), Sedláčková (2), Těšitelová

Jako druhé se představily ženy, kde šlo spíš o povinné vítězství vzhledem k opačným koncům bodové tabulky. Zápas tak i vypadal a naše oproti soupeřům mladší hráčky využívaly rychlost k zdařilým akcím a po poločase 10:4 dál zvyšovaly v poklidu náskok na konečných 21:8.

Sestava: Bártová – Kovářová, Bartoňová, Černá, Beranová, Škodová, Puskajlerová – Balounová (6), Burianová (6), Nitschová (5), Vaníčková (4)

Další byly na řadě mladší žákyně. Toto utkání byl přímý boj o druhé místo v kraji po podzimní části. Obě družstva se snažila a bylo k vidění vyrovnané utkání. Bakovu se naštěstí lépe podařil závěr a zvítězil těsných 9:8.

Následovalo dalo by se říci povinné vítězství, nás čekalo v utkání dorostenek. Cíl byl opět jasný, vyhrát co největším možný rozdílem a nepolevit do poslední minuty abychom otestovaly co v dívkách je, jako příprava na MČR. A vše také šlo od začátku tak, jak mělo. Obrana nepouštěla soupeřky do větších šancí a útok si bez problému trénoval trháky, kličky a systémy. V poločase bezpečných 18:6 pak v druhé půli jistil skvělý výkon brankářky, která dopustila již jen 3 góly do své sítě, zatím co útok, sice v mírnějším tempu, ale stále bezproblémově přidával góly až na konečných 31:9. Mise byla splněna.

Sestava: Pilbauerová – Kovářová, Škodová, Vančurová, Bartoňová – Balounová (11), Burianová (12), Nitschová (6), Syrová (2)

Poslední zápas, byl vzhledem k opět dopředu známému výsledku zkrácen, neboť proti našemu družstvu starších žaček nastoupilo soupeřovo B, které bylo výhradně složeno z žaček mladších. V poločase se podařilo udržet čistý štít na 10:0. V druhé polovině padly do naší svatyně 2 góly, to však nic nezměnilo na sobotním vítězném pré a zápas jsme dotáhli do jednoznačného 22:2.

Podzimní sezóna je tedy za námi, před námi je část zimní přípravy a přátelských i mistrovských turnajů.

Jak lze vidět z konečných tabulek, všechna 4 družstva jsou na předních pozicích a výhledově se tedy dají očekávat 3 mistrovské letní turnaje a kvalifikace o ligu žen.

Fanouškům a městu děkujeme za podporu.

Fotka uživatele TJ Sokol Bakov nad Jizerou.