7. a 8. kolo II. ligy

10.10.2009 20:09

TJ Sokol Ejpovice - Sokol Bakov nad Jizerou

    

Dne 3.10.2009 jsme sehráli mistrovské utkání v II. lize s mužstvem TJ Sokol Ejpovice „A“. Za slunečného počasí, kdy však foukal již chladnější podzimní vánek, jsme do zápasu vstoupili v 15:00. Utkání se vyvíjelo velmi nestandardně. Rozhodující roli hráli obrané části obou týmů. Po několika neúspěšných pokusech soupeře, kdy jsme prakticky vygumovali střelce, se na ruce Ejpovic začala lepit nervozita a nedůvěra sama v sobě. Bakov postupně utekl na rozdíl třech branek a do druhého poločasu jsme vstupovali za stavu 4:7. Druhý poločas se moc nelišil od prvního s tím rozdílem, že přestaly padat branky téměř úplně. Bakovští ve víře, že rozdíl pár branek dokážou udržet a dlouhou hrou postupně dospějí k vítězství, přestali skórovat téměř úplně. Soupeř však v posledních několika minutách dokázal těch pár branek dotáhnout a zápas mohl skončit všelijak. Nakonec jsme se rozloučili smírně a oba si odnesli po zaslouženém bodu. Rád bych vyzvedl téměř perfektní hru celé obrany a brankář Václav Brzobohatý byl rovněž pro soupeře velmi tvrdým „oříškem“.

 

Sestava: Venca Brzobohatý, Jirka Preininger, Pavel Veselý,Péťa Kešněr, Honza Štěpánek, Olda Kysela, Tomáš Zahradník, Pepik Vejvoda, Míša Horyna, Péťa Kožíšek.

 

Trenér:Zdeněk Hemzal

 

Branky:

Vejvoda-1

Kysela- 5

Kožíšek- 3

 

Sokol Tymákov – Sokol Bakov nad Jizerou

 

Čas 11:00, datum 4.10.09, místo Tymákov. Tak právě tam a tehdy začalo další mistrovské utkání II. ligy mezi mužstvy domácího Tymákova a hostů z Bakova. Opět se opakovala situace z předchozího dne a moc branek nepadalo. Bohužel tentokráte jsme to byli my, co jsme tahali za kratší konec a neustále měli pár branek skluz. V Poločase jsme se odebrali na desetiminutovou přestávku za stavu 8:6. V druhé půli jsme bohužel pokračovali ve slabém výkonu v útočné části. Obrana se snažila seč mohla, ale občas „hasila“ požár za cenu faulů, které soupeř nekompromisně trestal. Útok nedokázal soupeře dotáhnout a snad by se dala nálada „ve předu“ popsat jako částečná rezignace. Ve finále jsme se se soupeřem rozešli za stavu 16:13 a bylo by fair dodat, že zaslouženě. Obrany hrály velmi dobře a třeba vyzvednout i nadstandardní výkon Václava Brzobohatého. Bohužel si s tohoto zápasu odnesl Jirka Preininger snad jen naražené zápěstí. Přejeme brzké uzdravení, budeme tě potřebovat….

 

Sestava: Venca Brzobohatý, Jirka Preininger, Pavel Veselý,Péťa Kešněr, Honza Štěpánek, Olda Kysela, Tomáš Zahradník, Pepik Vejvoda, Míša Horyna, Péťa Kožíšek.

 

Trenér:Zdeněk Hemzal

 

Branky:

Vejvoda-2

Kysela- 3

Zahradník-2

Horyna -3

Kožíšek- 3

autor: Petr Kožíšek