1. Liga žen – Bakov x Modřany

22.10.2019 07:41

K poslednímu ligovému utkání tohoto roku vyrazilo naše družstvo žen do pražských Modřan a odehrálo zde předehrávku jarní sezóny.
Soupeř, s kterým jsme zahajovali v srpnu svou prvoligovou pouť, patří do spodní části tabulky, a i v onom prvním zápase došlo k převážně hladkému vítězství, dalo se tedy předpokládat získání bodů i tentokrát.
Utkání začalo v 11 za již dosti chladného počasí, což mělo vliv zpočátku na chytání a manipulaci s balónem, a tak skóre se začalo „hýbat“ až v 8. minutě a v 16 minutě bylo teprve 2:2. Pak se již útoky trochu rozjely avšak víceméně brankově shodně na obou stranách. Na naší straně výborně chytající Pilbauerová na straně druhé pak dobrá taktická hra na 2 beky. Zápas v poločase byl proto jen s úzkým vedením Bakova 9:7.

V druhém poločase již ale nastala změna a naše děvčata si pomalejší Modřanskou obranu dobře rozhýbala a několika přesnými klepáky odskočila na bezpečný rozdíl. Ke konci utkání se gólový příděl opět zastavil, ovšem to již byl náskok dostatečný a tak po konečném hvizdu rozhodčího jsme se mohli radovat z vítězství 19:10 a dalších 2 bodů do sbírky.

Bakov si tak pro přezimování pojistil 5. příčku průběžné tabulky, a přihlédneme li k odečtům bodů za mládež, tak ztrácíme pouhý 1 bod na 4. místo., což je výborný výsledek.
Nyní nás z ligového světa čeká v zimní části Český Pohár dospělých a pak opět jarní část sezóny, kterou začneme doma 10. 4. 2020 od 16h proti Chomutovu.

Sestava:
Pilbauerová, Bártová – Kovářová, Mališová, Beranová, Protivná, Černá – Špringerová (5K), Nitschová (1), Burianová (1), Balounová (5), Ulmanová T. (3), Ulmanová B. (4) – Pánek, Ďuračková, Maršík