1. Liga žen Bakov x Blovice

16.09.2019 10:00

V dalším ligovém utkání se naše ženy představily doma v neděli jak je již zvykem od 16h, a to proti Plzeňskému soupeři z Blovic. Soupeřky, které se v rámci ligových soutěží pohybují již delší dobu, měly být další tvrdou prověrkou našeho družstva.

A začátek pro nás opravdu nezačal dobře. Přesto, že jsme vpředu předváděli klidnou a trpělivou hru, veškeré střelecké snahy končily na brankařce Blovic. Za to na naši obranu se po každé ztrátě valil jeden rychlý protiútok za druhým a soupeřky se z těchto dobrých pozic nemýlily.
Prosadit střelecky se podařilo až v 7. minutě Báře Ulmanové ostrou střelou u země, čímž svitla naděje, že by se i náš útok mohl chytit.

Vzadu se začínalo dařit eliminovat prudké výpady Blovic a soupeřky začaly skórovat pouze z trestů z prostředka. Bohužel zřejmě kvůli špatnému postavení sudího nepadla výborná poziční hra obrany na úrodnou půdu a mnoho povedených průrazů na Beranovou nebylo odpískáno. Soupeřkám toto stačilo na poločasový rozdíl 4 branek ve prospěch hostí, a to 7:11.
Do druhého poločasu vlétla děvčata se snahou nepříznivé skóre otočit, avšak paradoxně se velkou snahou spíše nedařilo a soupeř odskočil na 6 branek, což už začínalo vypadat opravdu nepříznivě.

Poté ovšem bakovská obrana s brankařkou řekla dost a zavřela na dlouhých 10 minut branku a začala zásobovat náš útok vynesenými balóny, které se dařilo velmi účinně proměňovat v branky a podařilo se fantasticky srovnat na 16:16, bohužel pak se situace opět srovnala a zároveň střelecká podívaná skončila. Po 5 minutách skóre poskočilo pouze na 17:17 a posléze přišla branka až po 8 minutách, bohužel do naší sítě. Na naší straně vinnou nervozity došlo k několika smolným ztrátám míče a tak měly soupeřky hodně možností odskočit a jednu z nich využily.
30 vteřin ještě Andrea Balounová korigovala na 18:19, avšak ve zbylém čase si zkušené soupeřky pohlídaly, aby neztratily balón.

Bakov tedy prohrává smolně o 1 branku, avšak děvčata předvedla velmi působivý výkon, kdy dokázala stáhnout až 6 brankový rozdíl, a tedy jasné, že ani zkušených Plzeňských týmů se nemusíme zaleknout a jsme jim vyrovnaným soupeřem.
Obrovské díky patří fanouškům, kteří především v druhé půli táhli děvčata kupředu velmi pozitivním a mohutným povzbuzováním.

Sestava: Bártová, Pilbauerová – Mališová, Černá, Beranová, Milerová, Protivná – Špringerová (K), Ulmanová B (8), Balounová (4), Nitschová (6), Burianová